EL NAKIŞLI ÜRÜNLER NASIL YIKANMALI?

EL NAKIŞLI ÜRÜNLER NASIL YIKANMALI?

EL NAKIŞLI ÜRÜNLER NASIL YIKANMALI ?

Eviniz için aldığınız severek kullandığınız üzerinde huzurla uyuduğunuz el emeği göz nuru, nakışlı nevresimlerinizi, havlunuzu, bornozu nasıl yıkamalısınız? Bu yazımızda sizlerle püf noktaları paylaşacağız.

 

Kullandığınız ürünün ömrünü uzatmak sizin elinizde. Kaliteli ürünlerin kendine has kullanım şekilleri olduğu gibi onları korumanın da belli yöntemleri var, bu yöntemlere dikkat etmelisiniz. Çok severek giydiğiniz ve üstünüzdeyken kendinizi her seferinde mutlu, rahat hissettiğiniz bornozu veya havlularınızı uygulayacağınız belli başlı bakım püf noktalarıyla bu mutluluk sürenizi uzatabilirsiniz. Yıkamadan ütülemeye, kurutmadan saklamaya kadar ürününüze hassas davrandığınızda ürünlerinizi ilk günki görünümünde kullanmaya devam edebilirsiniz. Yıkama talimatında özel olarak dikkat edilmesi gereken hususları belirtilmeyen tüm nevresimlerinizi aşağıda belirteceğimiz talimatlara uygun olarak yıkamanız, kurutmanız ve ütülemeniz mümkün.

 

1/3 YIKAMA TORBASI KULLANMAK

 

Doğru yıkama ürünlerinizin ömrünü uzatan en önemli unsurların başında geliyor. Ürünlerin yıkama talimatlarına mutlaka uymalısınız. El nakışlı ürünü makinede nakışa takılabilecek materyalli ürünlerle birlikte yıkamamaya özen göstermeliyiz. Mümkünse bu ürünü özel bir yıkama torbasının içinde diğer ürünlerden zarar görmeyecek şekilde yıkamalıyız.

 

2/3 KURUTMA YIKAMA KADAR ÖNEMLİ

 

El nakışlı nevresimi kurutma makinesinde kurutulması yerine, doğal ve kuru bir ortamda kuruması öneriliyor. Doğrudan güneş ışığından kaçınarak, kalorifer gibi yapay ısıtıcıların üzerine koymadan nevresiminizi kurutmaya dikkat edin. Islak nevresimi veya el nakışlı havlu bornozunuzu yıkama biter bitmez kurutmak üzere bir yüzeye serin. Islak ürünlerin uzun süre bir arada bırakılması, farklı renkli ürünlerin birbirine renk geçirmesi gibi riskler oluşturur. Islak ürünleri uzun süre bir arada tutmamaya dikkat edin.

 

3/3 HASSAS ÜTÜ AYARI

 

El nakışlı ürünleri belirtilen tekniklerde yıkayıp kuruttuysanız sıra ütülemeye geldi. Ütülemeye uygun olan ürününüzü düşük ısıda ütüleyebilirsiniz.

Etiketler: El nakışlı ürünlerin yıkama incelikleri, Organik ev tekstil ürünleri, Yıkama Püf Noktaları
Şubat 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR