2022 Ev Tekstil Trendleri

2022 Ev Tekstil Trendleri

2022 için EV TEKSTİLİ TRENDLERİ: ÖZE DÖNÜŞ

 

Pandemi öncesi dönemde evlerimiz sadece hayatımızın bir parçası idi, pandemi döneminde hayatımızın merkezi konumuna geldi. Evde yaşam, geçen yılın kaçınılmaz teması idi. İstikrarsızlığın yaşandığı dönemlerde insanlar için öncelikle eğilim, barış ve güvenliktir. Bu durumdayken insanlar evlerini kendilerini güvende ve huzurlu hissedeceği sığınaklara dönüştürürler. Bu eğilim ev tekstili tasarımlarına ve yaşam alanlarının dekorasyonuna da yansır.

Ev tekstili tasarımı söz konusu olduğunda Ecocotton 2012 yılından bu tarafa doğa ve ev yaşamı arasındaki bağlantıyı odak alarak koleksiyonlarını oluşturmaktadır. Ecocotton organik ev tekstil ürünleri yatak odasına ve banyolarda sıcak bir atmosfer aşılamak için doğal malzemeler, renkler ve kumaşlar arasında bir simbiyoz oluşturmaktadır.

Doğanın içinde saklı kalmış renkler, doğal elyaflar ve yumuşak toprak tonları, 2022 Ecocotton organik ev tekstili trendlerini belirliyor.

Doğal malzeme ve şekillerin karışımı ve uyumu

Keten, yün ve ahşap gibi doğal malzemeler her eve anında organik, canlı bir kalite katar. Yumuşak krem ​​tonlarında dokuma ve örgü yünden yapılan kırlent ve battaniyeler de doğal ve rahat bir görünüm yaratır. Doğadan ilham alan organik desenler ve yapılar artık her evin olmazsa olmazı.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM ve EV TEKSTİLİ

 

Küresel sürdürülebilirlik eğilimi , tekstil üretimiyle ilgili soruları da gündeme getiriyor. Ürün nereden geliyor? Üretim süreci çevre dostu mu? Tekstil endüstrisi, geri dönüştürülmüş polyesterden veya doğa dostu kenevirden, ahşabın yerine kullanılan mantardan veya adil ticaret, organik pamuktan yapılan kumaşlarla yanıt verdi. Sürdürülebilir ve çevre dostu tekstillerin yelpazesi son yıllarda genişledi ve büyümeye devam etmesi 2022 yılında da bekleniyor.

 

Tasarımda sadece insan değil, çevre ve çevreye verdiği etki de odağa konuluyor...

Sanayi devriminden bu yana üretim pek çok aşamadan geçti. Günümüzde altıncı endüstriyel dalgadan, bio-ekonomiden bahsediyoruz. Bu da çevre ve çevre duyarlılığını kapsıyor. 2012 yılından bu tarafa üretim ve tasarım misyon ve vizyonumuz çerçevesinde tasarımlarımızı yaparken öncelikli olarak dünyaya etkisini düşünüyoruz. Bu nedenle de tasarımlarımızda geri dönüşümlü ürünler kullanmak, kaynaklarımızı verimli değerlendirmek yönünde planlamalar yapıyoruz. ‘Doğaya ve insan sağlığına değer veren üretim’ yaklaşımıyla ürünleri tasarlamak önceliğimiz.

 

2022 iç tasarım trendlerinde göreceğimiz retro, doğal ve zen unsurlarının incelikli bir birleşimi 2022 tekstil trendlerine de yön veriyor.

 

Güneş renklerinden amber tonlarına, hint sarısı, toprak tonlarından koyu kahve deri tonlarına kadar kısaca; deri rengi, hint sarısı ve ölü somon balığı olarak özetleyebilirim. Doğaya gidemesek de evin içinde istiyoruz. "Önümüzdeki sezonlarda yeşilin her türlü tonunu göreceğiz. Tüm bitkilerin, teknolojiye hem de motiflere yansımış halini göreceğiz."

 

Ev tekstilinde yumuşak dokular, daha fonksiyonel olana yöneliş oldu. Bütün bunların yanı sıra hedef;

"Bir tasarımın kaliteli olması, ürünün sağlam aynı zamanda fonksiyonel ve huzur verici olması, hayatımıza huzuru getirmesi’’ demektir."

 

 

Etiketler: Ev Tekstili, Tasarım, Sürdürülebilirlik, Üretim
Aralık 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR